25 Haziran 2011 Cumartesi

Cash Flow - "Nakit Akışı" Oyunu Nedir?


Oyun, Robert Kiyosaki tarafından "finansal okur-yazarlık" düzeyinizin artması için tasarlanmıştır. Oyundaki hayatınızda rahatlıkla birikim - yatırım yapabilir, günlük hayatta karşılaştığımız beklenmedik harcamalara maruz kalabilir hatta bir çocuk sahibi bile olabilirsiniz. Bütün bunlar devam ederken (yani hayat akıp giderken) fırsatlar gelir geçer. Oyunda önemli olan bu fırsatları nasıl değerlendirebildiğinizdir. Risk mi alacaksınız yoksa garantici mi devam edeceksiniz? Hangi riskler alınabilir? Garanti sandığımız yatırımlar ne kadar yatırım sayılır? Hiçbir kitap okumadan ya da eğitim almadan Robert Kiyosaki'nin Cash Flow Oyunu ile aktif varlıklar ve pasif varlıklar arasındaki farkı görecek, iyi borç - kötü borç ayrımını yapabileceksiniz. Ve en önemlisi: gerçek hayattaki hedeflerinize ulaşabilmek için bu oyun sizi motive edecektir. 



Şimdi Cash Flow Oyunu hakkındak bilgilere Robert Kiyosaki'nin ağzından devam edelim;

"1994'te finansal özgürlüğüme kavuştuktan sonra zengin babanın bana öğrettiklerini başkalarına öğretmenin yollarını arıyordum. Okuyarak öğrenmenin bir sınırı vardı. Bisiklete binmesini kitaplardan öğrenemezdiniz. Zengin babanın bana tekrarlatma yoluyla öğrettiğini fark ettim. Tahtada oynanan eğitici oyunlar yaratma fikri o zaman aklıma geldi. Bence nispeten karmaşık olan konuları öğrenmenin en kolay ve en iyi yolu buydu.

Pasif gelir ve portföy (aktif) gelirini nasıl elde edeceğinizle ilgili daha çok şey öğrenmeye hazırsanız CASHFLOW oyunları önemli bir başlangıç olabilir.  Finansal bilgilerinizi geliştirmeye hazırsanız, oyunlarımızı alıp riskten uzak 90 gün deneyin. Sizden tek ricam oyunu satın aldıktan sonra 90 gün içinde en az altı defa arkadaşlarınızla sonuna dek oynamanız. Hiçbir şey öğrenmediğinizi düşünürseniz ya da oyunlar çok zor gelirse, oyunu sağlam olarak teslim ettiğiniz sürece paranızı iade edeceğiz.

Kuralları ve stratejileri kavramak için oyunu en az iki kere oynamak gerekiyor. İkincisinden sonra oyunu oynamak kolaylaşınca, daha çok zevk alacaksınız, buna bağlı olarak da öğrenme hızınız artacak. Cash Flow - Nakit Akışı oyunlarından birini satın alır ama oyunu oynamazsanız, size maliyeti çok pahalı olacaktır. Ama en az 6 kere oynarsanız, oyunların hepsinin paha biçilmez değerde olduğunu göreceksiniz."



Oyun hakkındaki ayrıntılı bilgilere aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.


Oyun şu an ülkemizde satılmıyor. Amazonda kart oyununu bulabilirsiniz ya da Facebook sayfamızı ziyaret ederek oyunun sanal versiyonuna ulaşabilirsiniz.