27 Haziran 2011 Pazartesi

Cash Flow Oyunu Hakkında Genel Bilgi

Cash Flow 101 Oyunu, Zengin Baba Yoksul Baba kitabının yazarı Robert Kiyosaki'nin oyuncularına finansal zekalarını geliştirmeleri ve yatırım araçlarını öğretmeyi amaçlar. Oyundaki amaç riskleri olabildiğince iyi değerlendirerek en kısa sürede ekonomik sıkıntı içerisindeki hayatınızdan (o buna fare yarışı  -rat race- diyor) kurtulmanızı öğretmektir.
 
Oyun iki bölümden oluşmakta. İlk bölümde hayallerinizi gerçekleştirmeniz için fare yarışından kurtulmaya çalışıyorsunuz. Bunun için aktif   gelirlerinizi artırmanız gerekmekte. Aktif gelirlerinizin aylık olarak belirlenen seviyeye ulaşması durumunda fare yarışından kurtuluyorsunuz. İkinci aşamaya yani fast track kısmına geçtiğinizde ise başta belilemiş olduğunuz hayalinizi   gerçekleştirmek için para kazanmaya çalışırsınız. Bu bölümde kazandığınız paralar  çok uçuktur. Ve hayalleriniz için uygun zamanı beklersiniz. Bu hayaller arasında "belediye başkanı olma, bir orman satın alma, başkanla akşam yemeği yeme" gibi hayaller vardır.
 
Oyun mali tabloları ve kavramları kullanarak sizin finansal bilginizin artmasını da sağlamakta. Hisse Senetlerini etkin kullanabilme, yeni kurulan bir şirkete daha kuruluş aşamasında para yatırarak ileride büyük gelirler hedefleme gibi çekinilen yatırım araçlarını da kullanmanıza olanak sağlamakta.
 
Robert Kiyosaki oyunu 3 versiyon halinde tasarladı. İlki Cashflow for Kids -çocuklar için-, diğeri CashFlow 101 ve onun daha üst düzey olanı CashFlow 202.

Kiyosaki ayrıca Microsoft Windows ve Macintosh işletim sistemleri için "E-Oyun Cashflow" denilen Cashflow 101 ve Cashflow 202 elektronik sürümlerini tasarlanmıştır. Şu anda, bu oyunlar Mac OS X Snow Leopard ile de uyumludur.