30 Temmuz 2011 Cumartesi

Cash Flow Oyunu - E-Oyun #2

Cash Flow Oyunu - E-Oyun #1' in devamı olan yazıma başlıyorum. Bu bölümde sizelere oyunun ikinci bölümünü (The Fast Track) ksımını anlatacağım.

The Fast Track (Hız Pisti)

Fare Yarışından kurtulan oyuncular Hız Pistine gelirler. Buraya gelen oyuncunun Fare Yarışında yapmış olduğu aylık net geliri (Cash Flow) 100 ile çarpılarak yeni aylık net geliri hesaplanır. Ayrıca bu bölümde oyuncular bankadan kredi alamazlar.

 Bu bölümde de zar atan oyuncunun üzerine gelebileceği 7 kutucuk bulunmaktadır. Bu7 kutucuk şunlardır;

  • Cash Flow Day
  • Business Investments
  • Dreams
  • Charity
  • Tax Audit
  • Divorce
  • Lawsuit

Cash Flow Day 

Bu kutucuğa gelen ya da üzerinden geçen her oyuncunun kasasına aylık net geliri kadar ödeme yapılır.

Business Investments (İş Yatırımları)

Bunlar Hız pistindeki yeşil kutucuklardır. Denk geldiğiniz herhangi bir yeşil kutucukta o kutucuğa özel bir yatırım fırsatı vardır. Ön Ödemesini (Down Payment) yaparak bu fırsatı değerlendirebilirsiniz. Unutmayın yatırım fırsatı değerlendirilmiş bir yeşil kutucuk başka oyuncular tarafından değerlendirilemez.

Dreams (Hayaller)

Oyunun başlangıcında belirlediği hayaline ilk ulaşan ve kasasında o hayali satın alacak kadar parası bulunan oyuncu oyunu kazanır. Rakip oyuncunun hayaline gelinmesi durumunda o hayalin fiyatı %100 artacaktır. Bütün hayaller satın alınabilir ancak kendi hayaliniz gerçekleştirmedikçe hiçbirinin bir önemi yoktur.

Charity (Bağış)

Bağış yapmanız durumunda 1,2 ya da 3 zar atma hakkı kazanırsınız. Oyun boyunca sıra size her geldiğinde atacağınız zar sayısını değiştirebilirsiniz.

Tax Audit (Vergi Denetimi)

Bu kutucuğa her geldiğinizde vergi denetimine tabi tutulduğunuz ve geçemediğiniz görülür ve  kasanızdaki paranın yarısını kaybedersiniz.

Divorce (Ayrılık&Boşanma)

Bu kutucuğa her geldiğinizde ayrılık ya da boşanma nedeniyle elinizdeki tüm parayı kaybedersiniz.

Lawsuit (Dava)

Bu kutuya her gelişinizde büyük bir davayı kaybettiğiniz farzedilir ve paranızın yarısını kaybedersiniz.